Thursday, January 29, 2009

kenapa saya ada blog??

Aku ni adalah species yang tak pandai nak menulis.. dulu masa kat sekolah pun karangan asyik dapat dakwat merah je. Dats y lah masa aku Form 5, cikgu BM aku masih lagi ajar macam mana nak guna imbuhan… Sian cikgu aku tu dapat anak murid yg tak faham bahasa cam aku.Tapi taklah sume classmate aku pun spesies aku gak kot.

Tapi hari ni aku dah terjebak dengan blog sebab kenkawan. Kawan aku kata, blog boleh mengekspresikan perasaan… ‘yuuuhhhhh ai…’, banyak sgtlah perasaan aku… tapi akhirnya ni lah dapat gak korang baca karya gue…

Sebagai pengenalan aku tak mau lah tipu korang, alasan di perenggan kedua hanyalah rekaan semata2. Berikut adalah alasan yg sebenar2nya;

i) Mengisi masa senggang di ofis supaya akulah nampak cam org yg paling busy kat opis
ii) Biar budak2 kat opis respect aku yg sgt ‘tekun bekerja’, jadik dia org pun segan nak mengular
iii) Supaya aku tak lah asyik tekanan perasaan kat opis especially lepas berhadapan dgn bencana
iv) Biar bos aku dapat tgk tahap kerajinan aku supaya year end 2009 bonus aku LIMA ANGKA tanpa titik perpuluhan

Hahahhahahaa………………..

1 comment:

mrs hafiidz nadia said...

hokk engko...aku depan mate ko ber blog-blogan..ada hati nak ingat aku bagi bonus 5 angka..HAHAHAHA HACUM!!